21.4.08

Пак гавра с България

Всичко е толкова празно, толкова далеч от всичко познато, че започвам да обиквам това място, признава най-после Таня Голд.

"Има нещо очарователно в тази страна, която е сякаш на края на света. Нямам черно кожено яке и пуша само по 40 цигари на ден, но имам чувството, че принадлежа на това място. Ако искате да сте някъде, където никой не може да ви открие, елате в България. Тук годината е винаги 1977

Цялата статия тук.

2 коментара:

Анонимен каза...

Мама й на тая - мога да кажа аз - простият българин, подтикнат от чист шовинизъм! Щото нали в Англия морето е мегатопло и мъжета са мегакрасиви и слаби слаби слаби - ама да се счупят,
а жените им са като... безполови организми. Ама тя и горката авторка може да не е била разклащана наскоро от истински мъж (поради отсъствието на такива в милата й родина). Тя може и заради това да е обикаляла строежите, ама да не се е намерило нито един зоофил да я ощастливи. Кво ще ми говори. Да върви да си плува в Темза, която всъчщност е отходен канал, а не река.

Анонимен каза...

Не е гавра, да се разберем.

Ако идеш във Варна (или в който и да е шиб@н град по нашето Черноморие) през неактивния туристически сезон, ще откриеш това - строителни площадки, евтина бира, евтина храна, евтини хора. Хора, които преживяват зимата като кърлежи, докато дойде Сезонът(!!!), че при тях 'ден година храни'.
Иди там. И погледни това бунище. Ама не го поглеждай с онова умиление, присъщо за българите.
И ми кажи - не е ли права?

Писна ми от патриотарство. Честно.
Писна ми от хора, които не умеят нищо друго, освен да се бият в гърдите, че, видиш ли, са българи. Защото не е достатъчно това прочуто славно минало. Нито сме най-'убави, нито сме най-интелигентни. Че самочувствието ни е голямо - това няма как да отречем.

И наистина не го възприемам като гавра - имаш пълното право да пътуваш по белия свят, да се срещаш с хора с различна национална и религиозна принадлежност. Никой не те е спрял да се възмущаваш от мръсните улици в някой европейски град. Да, ама там тея неща се срещат рядко, нали се сещаш ;)

А пък всичкитея тея хора, дето ще я разкъсат заради въпросната статия... Какво са направили за тая пуста България?
Някой някога да е бил на протест в защита на Рила или Иракли?
Мълчим и си траем, добре, че има домашна ракийца, та да си пийнем по две-три, да попсуваме правителството, или пък турците, а пък като сме тръгнали и англичанката, дето все "неверни" неща е писала за България. 'Щото все някой друг ни е виновен.

"Нека като жабите, кога им пресъхне
блатото - да прокълнем и да умрем."

Хайде, със здраве.