27.9.07

Грешка

Мисля, че "Грешка в живота ми" е една от онези лишени от смисъл фрази, които казваме, за да отбележим пагубното влияние на нещо върху нас... Това е все едно метеорит да се блъсне в земята и да кажем: "Ха, това беше грешка".
Еми не, не е грешка. Така е станало и точка. Живота ни е поредица от така наречените "грешки". Всяко нещо може да бъде определено като "грешка".

"О, сгреших като изневерих на приятелката ми!" - каза той...
Ах, милият... и кое му е грешното? Искал си, направил си го.. ако толкова ти пукаше, щеше да се замислиш преди да го направиш, а не да се разкайваш след това.

Значи едно действие, една случка като ти стане неудобна и най-лесно е да я определиш като грешка?

"Направих грешка като не отидох там... "... а откъде знаеш, че нямаше да е грешка да си там? И там ти беше станало неудобно... и пак щеше да го определиш като грешка...

Грешка.... грешка..... грешки...... грешници... грешим....

4 коментара:

BeeTLe каза...

Винаги съм била на мнение, че лъжата си е лъжа, че благородна лъжа няма. Че грешката си е грешка. Че без да искаш няма.
Човешкият мозък е достатъчно развит за да разсъждава трезво. Това, че нещо си направил означава само и единствено, че си го искал (дори и на подсъзнателно ниво).
Всъщност днес и аз не знам какво говоря, но идеята ми беше, че отново съм съгласна с теб!

sensable каза...

Да.. права си и ти с твоето допълнение :)
Иначе.. хубаво е някой да мисли като теб в доста неща :)

BeeTLe каза...

Но е по-забавно някой да мисли различно от теб във всички неща :)

Angela Blue каза...

Имам една любима фраза... не знам кой ми я каза, но беше много оттдавна. "Грешката от недопускането на грешка може да бъде много по-грешна от самата грешка." Просто исках да я добавя, защото тази игра на думи е и моето мнение. Грешки няма, както ти каза. Има само избори, които може да ни удовлетворят, да донесат радост и какво ли още не... а може и да не... важното е да вървим напред.